Facebooksnominering!

2015-03-30
22:19:49
Det går en grej nu på facebook där man ska berätta om 5 hästar i 5 dagar. Carro nominerade mig så jag tänkte att ni kunde få se här på bloggen också :)
 

Häst 1/5

Björklids Amorina
Skimmel sto född 1988
Mini shettis 86cm i manken
e. Balder
u: Björklids Davina

Jag minns än idag den där dagen, vi åkte ända till Gävle med tåg och blev hämtade på stationen av de som hade hästen. Jag skulle snart fylla 7 år och skulle få min första alldeles egna häst, jag hade ju fått rida på mammas hästar innan såklart, men det här skulle bli min som jag själv kunde ta hand om.

Jag var en spinkig tjej som var kort i växten och hon var i alldeles perfekt storlek för mig. Alldeles kritvit med lång fin man. Ingen sadel fanns så jag provred barbacka på en gräsmatta och flög av såklart haha, men jag skulle ha henne ändå och så blev det, hästägarna skjutsade hem oss och hästen.

Envis rackare var hon, vägrade lämna gården om inte någon annan häst var med. Många svordomar blev det innan jag till sist fick som jag ville och kunde rida ut själv. Men är det någon som har lärt mig rida så är det hon, det gäller att ha fullt fokus och vara bestämd annars kommer man ingen vart.

Amorina gjorde jag allt på, galopperade fullt ös barbacka över öppna fält utan att hålla i tyglarna, travade och galopperade ståendes på ryggen, hoppade barbacka, simmade i sjön med, red till skolan med, tog med på avslutningen på 6 års och hade målat henne med prickar så hon såg ut som lilla gubben och jag var utklädd till pippi långstrump. Jag byggde upp en väldigt bra balans och en väldigt bra kontakt med hästen, det är verkligen något jag har haft användning för senare, jag har fått många tokhästar att göra som jag vill för att jag har den där närvaron och kontakten med hästen samt en grym balans. Som en del säkert redan vet red jag ju ett femgångsprogram barbacka på Valtyr en gång :)

Vi tävlade också en del, det blev hoppning på ridskolan och jag minns en gång särskilt när det bara var jag och lilla Amorina och Billstas största häst, en nordsvensk som hette Klok som var felfri och där stod vi på prisutdelningen största och minsta ekipaget :)

Vi var även på Shetlandssällskapets 25 års jubileums tävlingar på solvalla där kom vi 5.a bland ca 40 shettisar i dressyren, startade shettisgalopp och fick fina poäng på utställningen. Amorina fick även 2 föl Amadeus och Morian och blev B premierad för sina avkommor.

Denna underbara älskade lilla häst bor så klart fortfarande kvar här på gården och blir 27 år i år.

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0