Nöta nöta nöta och....

2013-05-31
19:15:00
...Åter nöta på smådetaljer är det som gäller! Var på Strömsholm nationella idag och startade F1. Valtyr kändes riktigt trevlig och det belönade sig bra 6.5 från alla domare utom en som gav 6.0, fick kommentaren MKT flott från en domare och det känns kul :) Passen gick dock lite sisådär, förut har vi kört på fegläggningar och fått avdrag på sen in i sväv, nu har jag mkt mer tryck i han och mkt bättre passkvalite men jag får inte riktigt passläggningarna där jag vill så jag fick avdrag för tidig och sen läggning. Så vi behöver nöta passläggningar och lydnad och verkligen få dom precis där jag vill.
 
Annars känner jag mig rätt nöjd ändå, gick ut på 5.87 och kom 18 av 36 startande, ingen topp placering, men det var helt sinnessjukt motstånd också med i princip hela svenska eliten så det var en bra prestation för att vara oss :)
 
Imorgon blir det T2 och det kan gå lite hur som helst haha vi har fått allt mellan 4.5 och 6.5 på löstygel den här säsongen... Men vi ska ge det ett försök iaf :)

Tjoho!

2013-05-30
14:58:22
Peppad och glad som tusan :) Igår red jag bästa ridpasset någonsin på min svarteman, jag grinade, skrattade och var alldeles vinglig efteråt. Körde igenom alla gångarterna längs grusvägen och han bara dansade, han var helt galen, fast på ett bra sätt. Det här kommer jag leva länge på. Jag har fått uppleva tölt och flygande pass som jag inte trodde kunde finnas. Han var såå explosiv och totalt med på hjälperna. Passen var liksom inte på marken alls utan högt uppe i luften, rörelserna var enorma och hastigheten var så snabb så jag inte trodde att det kunde gå så snabbt. Otroligt häftig upplevelse måste jag säga. Den dagen vi får fram det på tävlingsbanan då blir det svårt att slå oss.
 
Idag blir det ett kort pass på ridbanan med fokus på att lyssna och bli mjuk i kroppen och imorgon blir det tävling igen. 38st elitekipage och nationell tävling, helt galet och vi har nog ingen chans bland alla dessa, men vi ska dit och göra så gott vi kan i dagsläget och rida för poängen och kommentarerna så vi vet vad vi ska jobba vidare på, alla måste ju börja någonstans eller hur?
 
Igår fick jag mail från SIF om uppföljningen till avelsvisarkursen och jag ska få gå den 1.a juli och 15-16 augusti för världens bästa Johan, ska bli så himla kul :)
 
 
Vallema och jag på avelskurs del 1, blir kul att se hur vi utvecklat oss under våren och sommarens träning :)
 
 

Från utkastet

2013-05-29
12:34:09
Hitta detta inläg i utkast, mina tävlinsplaner med Örn. Allt blir inte som man alltid täkt sig.
 
Som det ser ut nu och känns så blickar vi framåt mot vad 2013 har att erbjuda oss. 2012 var ett mycket krävande år för oss, både psykiskt och fysiskt. En massa veterinär och klinikbesök, ångest, operation, komplikationer, igångsättning. 
 
Nu ligger fokucen på att bygga upp honom på nytt, nya muskler som ska orka med alla kommande tävlingar. Jag skyndar långsamt och vet inte ännu hur jag kommer lägga upp tävlandet till våren.
 
Men det lutar mot att vi kommer starta lätta klasser till att börja med, ingen press bara känna glädje. 
 

Nu är jag utan min bästa älskade Örn, men istället så har jag fått chansen att förvalta Yr. Med henne är målen inte det samma som Örn, Yr har mer kapacitet. Bätte gång, så mina mål blir annurlunda med henne. Först och främst ska vi lära känna varandra.

RSS 2.0