Den 8 september smäller de!

2013-07-31
19:07:19
Nu tänkte jag ta och berätta om vad jag så länge har hållit inom mig då det snart är dax för min avfärd.
 
Den 8 september åker jag nämligen till island för att förhoppningsvis stanna i ett halvår.
 
För att göra lång historia kort...
I början på året så satt jag och Katrin och babblade om island och om de stället som hon bruka köpa in hästar ifrån och då nämde hon att de tar emot praktikanter så ansökte faktiskt dit och fick en plats.
Jag ska åka till gården Úrsvalshestar Holtsmúla som bedrivs av Svanhildur Hall och Magnús Lárusson.
(klicka på bilden för att komma till deras hemsida.)
 Att Dimbrá och Heidi skulle betäckas var bestämt redan förra året och att jag nu ska till island ändrar inga planer utan gör saken bara bättre faktiskt. Hästarna får en lång och välförtjänt vila och om allt går som de ska kommer de troligen ge mig 2 välmående föl nästa år.
Gríma är upp i åren så hon kommer njuta av sin semester och tinni...ja inte var de tänkt att jag skulle köpa en häst nu, hade ju planerat att kanske hitta nån på island men ödet ville nått annat. Men ett halvårs vila kommer göra han riktigt gott! Han är bara 9 år och när jag kommer hem kan jag sätta igång han igen och fortsätta där vi avslutade.
Min mamma kommer sköta om hästarna medans jag är borta och det känns väldigt skönt, hon älskar att pyssla om dem och ser fram emot att ha dem för sig själv en längre tid och kan göra saker och ting på "sitt" sätt, jag är nog lite väl för pedant när de kommer till vissa saker haha ;)
 
 Jag ser denna resa som en otrolig chans för mig att utvecklas både som ryttare och hästmänniska, klart de kommer vara jobbigt att skiljas från nära och kära men det är ju bara en period jag är borta. Har 2 veckor som prövotid och om allt stämmer så stannar jag på island minst ett halvår. 
Känns oerhört spännande och jag kan ännu inte riktigt fatta att jag äntligen ska få åka till island och de bästa av allt..få göra de jag älskar, jobba med hästar!
 
 

Några tänkvärda ord från Kyra!

2013-07-30
19:58:24
Hittade detta på en sida på facebook och ville dela med mig till er, jag tycker att det var bra sagt och värt att tänka på.
 
Några av Kyras guldkorn om ridning
•Se din ridning som en verktygslåda där du kan fylla på med nya verktyg. Om man har en skruv och en hammare så kan man banka in skruven med hammaren, men det blir aldrig lika bra som om man använde en skruvmejsel. Men släng inte bort ­hammaren. Själv kommer jag ofta på saker som jag glömt bort ett tag och får ­användning för igen.
•En bra ryttare lever på ett litet antal bra steg och bygger vidare på dem. Hon glömmer de dåliga sakerna. Oerfarna ryttare tänker mest på det som inte är bra.
•Det finns många vägar upp på berget, men utsikten är densamma från toppen.
•Belöna hästen omedelbart. Den har kortare minne än en hund, bara tre sekunder.
•En häst fungerar bara optimalt i 45 minuter.
•Arbeta aldrig en häst tills den tröttnar, särskilt inte en ung häst.
•Gör en sak i taget när du tränar hemma, piruett en dag och travarbete en annan dag, så att du har tid att göra varje sak med kvalitet.
•Relationen mellan häst och ryttare är lite som ett äktenskap. Du måste hitta hästar du kan arbeta med.
•Var alltid ärlig. Du kan inte ljuga för din häst, tränare eller domare i dressyr. Om du bara kan göra något en av tio gånger hemma, så vet du att du måste ha tur på tävlingen – och vi har inte alltid tur.
•Varje gång ryttaren använder en hand eller en skänkel måste hästen reagera. Även ett dåligt svar är bättre än inget svar alls.
•Håll bra saker bra och tjata inte om dåliga saker, men bortse inte från dem heller.
•Med vissa hästar är jag lika glad för en 6:a som jag skulle vara för en 10:a på en annan häst. Fortsätt med en stark 6:a tills domarna börjar ge en liten 7:a istället för att försöka övermanna hästen så att du i slutändan får en 4:a.
•När du har haft en bra ritt ska du se till att skriva ner några anteckningar om hur det kändes.
•Om du alltid gör vad du alltid gjort, får du alltid det du alltid har. Om du inte är nöjd med vad du får, måste du ändra vad du gör.
 
 
Längtar tills jag får rida min svarta igen :)

Jag gillar...

2013-07-30
13:30:47
Att fler och fler tillverkare av träns har börjat göra träns utan käkremmen. Från början var det ju nästan bara islandstränsen som inte hade käkrem, men nu börjar det bli allt vanligare och det tycker jag är bra för då blir tränsutbudet större för oss islandshästryttare som inte gillar den.
 
Personligen tycker jag att käkremmen är både jobbig att spänna, ju färre spännen destå bättre och dessutom tycker jag att den är rätt ful, det är ju mkt snyggare utan den.
 
Vad tycker ni är snyggast med eller utan käkrem?
 
Hööks har ett träns i sin nya katalog som är utan
 
 
Och även PS of sweden har gjort flera träns som är utan, vet ni några fler fina utan?
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0