Hallå!

2014-05-31
20:15:23
Idag har jag ridit Frökk barbacka i sidepull, haha de va lite kul :P heeet häst, hon blir liksom som en bomb när hon stått och laddat några dagar. Men vi skrittade mest och töltade lite på slutet när jag visste att vägen tog slut efter en liten bit haha.
 
Katla har jag tömkört, hon är jätte duktig nu och jag har även suttit på henne ett par ggr samt longerat med sadel. Nu ska hon få lite vila och dejta Saevar, jag bestämde mig lite spontant för att ta ett föl på henne. Hon ska ändå ta det ganska lugnt eftersom hon är så ung så då kan hon få en bebis så kör vi igång med träningen lite mer på allvar när fölet har kommit och blivit några månader. Kan nog bli en riktigt fin bebis :)
 
Valtyr har fått en liiiten gräshage och han är helt lycklig och äter som en liten gris :) nästnästa vecka ska vi in på röntgen igen, håll tummarna för att det går åt rätt håll och att han blir bra snabbt.
 
Anmälde till min och Frökks femgångsdebut idag, fyrgång med ökad tölt är himlans kul men femgång är ändå min grej liksom, jag älskar femgång och det tror jag Frökkan också kommer göra. Hon har en grym pass, men sen är det massor av träning som ligger bakom fina läggningar, hålla sig stabilt och snabbt hela vägen utan att slå upp och göra en fin nedtagning... Vi kommer säkert tabba oss i början, men alla måste vi ju börja någonstans och det känns som att det är dags nu att börja träna passen på ovalbana :) jag anmälde även till stilpass men den kommer jag bara starta om den ligger på rätt dag och rätt tid så att det inte blir för mkt för henne på samma dag.
 
 
Roligaste Frökken, snabb som vinden :) tänk när hon har styrkan och balansen i passen, då kommer det går fooort :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hackamore beställt

2014-05-30
13:22:00
Jag fick ju nå ryck att jag skulle ha guld på alla spännen, haha det var ju hopplöst de blev gråaktiga och gröna och jag fick köra med stålull hela tiden :P plus att allt fanns inte i guld och det är ju typ en dödssynd att blanda guld och silverspännen ;) haha. Så jag sålde mitt hackamore och fick aldrig ändan ur vagnen och beställde ett nytt. Men så nu när frökken fick vargtänderna bortplockade så blev jag ju tvungen för hon får inte ridas med bett på en vecka.
 
Beställde ett nytt idag iaf och det blev ett sprenger, de billigare verkar ju rosta och så ville jag ju ha brunt :)
 
Tycker det är bra at variera med bettlöst hemma, sen är det bra att ha på tävling ifall hästen skulle råka bita sig eller något, det är ju även toppen när man ska veterinärbesikta hästen och de vill kolla munnen så har de inte ett bett i vägen.
 
Nu är min lilla bettsamling snart komplett, har ett smalt tredelat med lösa ringar, ett odelat med fasta ringar och ett odelat jaktkandar från globus. Skulle vilja prova ett tredelat bomberbett också och så vill jag ha en isländsk stång. vad har ni för bett? :)
 
 

Vetcheck!

2014-05-29
08:40:20
Igår tog vi ut Per Martin som är veterinär, hästtandläkare och kiropraktor så fick han gå igenom de hästar som är i träning.
 
Saevar var fin i mun och kropp och behövde inte göras något med, däremot har han lyckats fastna i nåt i hagen, åhh jag blir så arg varför har jag sån otur :( han hade sår både på insidan och utsidan av benet och var lite svullen. Så nu får han vila till såren läkt lite och svullnaden gått ner sen drar jag av han skorna så får han gå på vila med tjejerna lite tidigare än tänkt.
 
Frökk tycker jag har varit lite tjorvig i munnen när jag försökt kräva lite mer av henne, jag hade rätt och där fanns 2 vargtänder som vi plockade bort så nu blir det nog lättae att få henne att börja mjukna och söka sig i form. I övrigt var hon fin i kroppen förutom att hon var lite tunn, men hon har fått komma ut på bete nu så det tar sig nog ganska snabbt. hon ska ridas bettlöst en vecka och sen kör vi på som vanligt igen.
 
Bogatyr var också fin så han behövdes inte göras något med.
 
Han var otroligt skicklig och intressant att prata med :) Nu klarar vi oss ett år till nästa koll om inget konstigt inträffar.
 
 
Lille Frökken

RSS 2.0