Följ oss

2013-02-28
22:22:55
Glöm inte att följa oss på bloglovin
 
 
Follow on Bloglovin

Rambo micklem träns

2013-02-28
22:17:00
Jag har aldrig trott att det spelar så stor roll vad man har för träns, visst rätt nosgrimma är jätte viktigt. Men ändå att  det inte gör så stor skillnad om man rider tex remont, med de nya anatomiska tränsen. Islandshäst tränsen har ju ändå väldigt lite remmar, tillskillnad från andra träns. Länge hade jag tänkt köpta ett micklem träns, men drog ut på det hela väldigt länge. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så stor skillnad, och då kändes det som att slänga 1500 :- i sjön på något som inte ändå funkar.
 
Men när jag började rida igång Örn efter operationen i höstas så sagt och gjort beställde jag hem tränset. Det är nog det bästa köp jag gjort ( förutom Örn då ;p  ) , nu mer rider jag endast på det, och ett elliptical roller bett, från bomberbett. 
 
Jag kan tillägga att jag länge haft problem med Örns mun, han klapprar med tänderna och biter sig insidan av läpparna. Jag har testat att byta bett ofta, rida på en massa olika träns, men inget har riktigt hjälpt mig. Jag fick helt enkelt acceptera det hela. Tills jag köpte micklem tränset. Jag tror att Örn älskar det minst lika mycket
som jag, om inte mer.
 
 
 
I Jannuari blev det dags för den årliga kontrollen av munnen och tänderna, Örn har inte varit så vacker i munnen om jag så säger, bitmären från när han klapprar med tänderna osv. Nu fanns det inga bitmärken, inga blåmärken, utan han såg jätte fin ut i munnen, så det jag känner är alltså rätt. Örn blir mycket mer tillfreds på detta träns, han håller sig lugn i formen, utan att klappra allt för mycket på tänderna. 
 
Rambo micklem tränset jag har är competition modellen, till den medföljer ett par gummityglar, och clips som du kan fästa bettet i nosgrimman om du behöver extra stöd, jag använder mig dock inte av clipsen, tycker jag får tillräckligt stöd ändå. Men tror det hade varit välbehövt åt det en unghäst. Tränset finns även i en till modell, multibridel till den modellen följer det med bettlösa alltenetiv , clips, på nosgrimman sitter det fast en kapson ring.
 
Jag kan rida bettlöst på mitt träns också trots jag inte har fått med de bettlösa alltenatven, så vill jag är det bara till att koppla lös bettet och fästa tyglarna i ringen närmast nosgrimman, så blir det lite som en sidepull.
 
Detta träns är för en som missat ett anatomiskt utformat, det är utformat för hästen välbefinnande. Trycker inte på några känsliga nervbanor och ligger just ovanför det känsliga nosbenet. Käkremmen slutar även precis vart de bakretänderna slutar, därmed trycker det inte heller på några tänder.
 
Jag kan bara göra en sak, REKOMENDERA DET STARKT !!
 
 

Jag lever!

2013-02-28
18:36:18
Har bara varit otroligt dålig på att uppdatera, men jag har otroligt mycket plugg och ovanpå det tränar jag hästar på eftermiddagarna, sen ska man hinna läsa lite litteratur och så slocknar jag efter det. Idag var jag i alla fall ledig så jag var iväg till Johan och red lektion. Den här gången hade jag förberett mig ordentligt och det kändes riktigt bra :) Jag blir bara så arg efteråt för att jag inte får till det lika bra sen när jag tränar hemma. Det blir ju såklart bättre och bättre hela tiden och vi har utvecklats otroligt mycket sen vi börjde träna för honom, men jag vill ju ha den där känslan som jag har hos Johan alltid ;)
 
Efteråt så åkte jag in till Börjes som har öppnat i upplands Bro och de hade helt galen rea. Hade med lätthet kunnat ta med mig hela affären hem om jag hade haft mer pengar. Jag köpte i alla fall en kingsland kavaj, det gick bara inte att låta bli när det var halva priset och den är ju såå snygg :)
 
 
Den kommer också matcha mitt Equiline bling bling schabrak perfekt :)
 
 

RSS 2.0