Första Atli kursen

2013-06-30
22:07:00
I helgen var det Atli kurs i mariebäck, Yr och jag var anmäld till en halv kurs, helt perfekt för oss. Jag har endast haft Yr fåtal veckor, och det är inte helt lätt att rida in sig på en ny häst på egen hand, så jag kände att jag själv var i behov av hjälp hur vi ska lägga upp träningen.
 
Hjälp var verkligen något jag fick, små enkla saker som gör så stor skillnad. Det som jag var mest impad över var att jag hittade travknappen, har haft lite problem med just traven. Det var en härlig känsla att kunna trava på sin häst lungt och fint :D är så himla nöjd med Yr. Hon är så himla rolig att rida, fast det är en hel den jobb kvar på henne, men det ser jag som en tjusning. Vill inte ha en färdig häst, utan en som jag kan utvecklas tillsammans med. Jag vill ha lite utmaning.
 
Citat från kursen
"Stora problem liten volt, små problem stor volt"
 
 
Jag är verkligen så nöjd över min häst. Tror att detta kommer bli kalas bra, men det kommer som sagt att ta tid. 
 
Även lastningen till och frå kursen har gått super, hon gick in direkt :D Väl hemma fick hon gå ut i sin sommarhage, imorgon kommer hon få en välbehövd vilodag. Så blir det att arbeta henne igen på tisdag, troligen från marken. Så kommer min tränare ut på onsdag, så kul ! 
 
 

Kärlek vid första ögonkastet

2013-06-28
21:42:41
Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag ska börja då jag nog ännu inte har fattat att det är sant men jag ska försöka skriva hur allt är.
Allt började med att Katrin ringde mig i måndags och frågade mig om jag var intresserad av en häst, och jo visst har man lekt med tanken på att kanske införskaffa sig en till men inget man har tänkt vidare på. Hon berättade att en vän till henne skulle sälja sin valack som var inriden och utbildad enligt Akademiska Ridkonstens filosofi, är välriden och välskolad osv. Men det fanns en hake, han är väldigt känslig. Men Katrin tyckte att jag absolut skulle ringa hästens ägare och iallafall titta på honom då hon trodde att detta är en häst för mig. Och visst hakade jag på de, senare på kvällen ringde jag Charlotte som ägde hästen, hon beskrev honom och ju mer hon pratade på dessto mer nyfiken blev jag så vi bestämde att på onsdag skulle jag till henne och testa honom.
 
När onsdagen väl anlände och jag befann mig på plats fick jag träffa Charlotte som var hur cool som helst! Sån typ av människa jag verkligen har lätt för, pratsam,skojlig och man får genast känslan av att man känt människan i flera år.
Sen fick jag träffa honom - Tinni frá Króki! 
Jag har nog aldrig nånsin känt sån dragkraft till en häst som jag kände just där och då, men han var på sin vakt i början, han titta lite skumt på mig och undrade nog vad jag var för nån konstlig filur men i stallet så märkte han att jag nog trots allt var helt okej.
Charlotte berättade precis allt om honom, att han är väluppfostrad, hövlig och vänlig vid all hantering men inte är en lämplig häst för nån som är lite osäker eller obalanserad och ovan i ridningen osv. Sen tog hon ut honom i paddocken och visade upp honom och jösses säger jag bara.. Märks att han är välutbildad och att Charlotte lagt ner oerhört mycket tid på honom och nog tog mitt hjärta ett extra skutt när han med lätthet tog galoppfattningar från halt!
Sen fick jag den stora äran att få hoppa upp och jag måste erkänna att nog var det nervöst alltid, tänk om det inte stämde mellan oss? Att han blev spänd och ville fly från främligen som nu skulle rida? Tusen tankar snurrade runt men så fort jag satt där sa de bara "klick" och jag var såld! Så där red jag runt med ett stort flin i ansiktet och kändes som att jag emellanåt red en världscup final i dressyr och samtidigt flög på moln, ja, den provridningen går inte beskriva med ord!
Efter de visste jag att detta är hästen som jag så länge har väntat på!
 
Charlotte är oerhört noga med vart han hamnar och idag kontaktade hon mig igen och sa att hon hade bestämt sig, Tinni skulle få bli min!
Charlotte och finaste Tinni
 
Eftersom hon själv kände enda in i hjärtroten att det var rätt och jag kände samma sak så är ju det absolut bästa för fina Tinni. Kan inte med ord beskriva den enorma glädjen jag känner nu och jag vet att jag och Tinni komma få uppleva så mycket roligt ihop!
Jag kommer föralltid vara tacksam till både charlotte och katrin som ger mig möjligheten att få äga en underbar häst!

Film från Stenholmen!

2013-06-28
16:50:00
 
 
Nu funkar äntligen internet igen från datan :)
 
Här är en film från stenholmen, vet inte hur mamma tänkte när hon zooma in och ut och hackade och hade sig :P men man ser lite iaf. Ändra till HD så blir det bättre kvalitet :)
 

RSS 2.0