God kväll!

2013-11-30
22:20:08
Som ni märkt och som en del frågat om så rider inte jag Frökk så mycket längre. Frökk är en fantastisk häst på alla sätt enligt mig och jag hade ju även tänkt köpa henne, men efter att det här erbjudandet dök upp med den nya hästen som är mer färdig så kommer jag inte köpa henne utan det förblir mammas häst. Dock kommer jag säkert tävla och ev avelsvisa henne till sommaren när jag kommer ha mer tid över. Just nu har jag både högskoleplugg och jobbar som vikarie så det hinns inte med en till häst tyvärr, så Valle och den nya kommer prioriteras just för tillfället i alla fall.
 
Om det inte sker några ändringar igen så kommer nya pållen om 2 veckor, ska bli såå kul :D
 
Bogatyr rids nu till mestadels av sin ägare dock kommer jag fortsätta hålla en lektion i veckan för dom och även rida honom då och då när hon inte kan.
 
Valle börjar komma igång efter vilan igen, idag blev det premiärtur i ridhuset, red han som en tregångare och fokuserade på att ha honom mjuk och avslappnad bara, stärka honom i lång och låg form i grundgångarterna. Vi ska inte rida tölt i energisparläge utan vänta tills han har styrkan att gå korrekt. Han fick inviga nya tränset :) Men det är så svårt med färgerna på mobilbilder det ser så gult ut och i verkligheten är det mer ljust rödbrunt.
 
 
 
 

Hakar också på och gör listan!

2013-11-30
09:18:01
Vad heter hästen? Valtyr från Hasthagården
 
Vad kallar du hästen? Valtyr eller Valle
 
Hur gammal är den? 10

Vilken färg har den? Bleksvart

Har den några tecken? Nej.

Är hästen pigg? Ja

Är hästen trög? Nej

Är hästen stark? Nej

Är hästen het? Nej

Är den tittig? Nej

Har ni hoppat tillsammans? Ja

Hoppar hästen bra? ja för att vara islandshäst, har hoppat både på bana och terrängbana och han har god teknik och väldigt bra galopp
 
Hur är den när den rids ut? Pigg och glad, det roligaste som finns är att tölta på i friskt tempo längs grusvägarna eller köra en passrepa, då är man lycklig :)
 
Hur är den att rida dressyr på? Väldigt mjuk och balanserad, han är väldigt välutbildad och känns som en riktig dressyrhäst fast han har 2 extra gångarter också. Han har väldigt bra galopp och till och med min gamla dressyrtränare imponerades av den. 
 
Bästa merit tillsammans? När vi vann både T2 och femgång på Stormur WR och när vi kom 7.a på Stenholmen nationella i F1 i en otroligt tuff konkurrans i tävlingssammanhang. Men det jag värderar allra högst av allt vi gjort tillsammans är när jag avelsbedömde honom och han fick 8.04 på rid, för avelsbedömning är verkligen tufft och inte så många kan göra det, det är få som inte är professionella och jobbar med det på heltid sen många år som lyckas bra på en avelsbedömning.
 
Står hästen i box? När det är dåligt väder höst och vintertid, men han gillar bäst att gå ute så mkt som möjligt
 
Går den i hagen varje dag? Ja
 
I stor eller liten hage? Stor

Är det en svår eller lätt riden häst? Han är väldigt snäll och alla kan rida honom och han har rätt flotta gångarter i sig själv, så man kan säkert åa häst och få rätt bra poäng ändå, men för att komma upp i högre nivå krävs en del teknisk ridning för att få till samling, men så tror jag det är vilken häst man än har att för att komma upp i högre nivåer så krävs en del av ryttaren för att få till det.

Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privathäst
 
Är hästen snäll i stallet? Ja jätte snäll
 
Vad har den för sadel/sadlar? Hrafn Di Flex, lånar mammas Draupnir ibland också

Vad har den för träns just nu? Ett stübben med remontnosgrimma, ett Dyon med aschennosgrimma och ett rundsytt Otto schumacher med aschen nosgrimma
 
Vad har den för bett just nu? Varierar mellan odelat med fasta ringar, Sprenger Dynamic RS tredelat med lösa ringar, Jaktkandar odelat utan tugfrihet och hackamore

Gillar du hästen? Ja det är klart :) <3
 
 
 
 

Dimbra

2013-11-29
16:01:06
Idag fick Dimbra ett litet pass i paddocken efter en tids vila och hon var lika go som alltid! På henne styr man allt med sitsen för gud nåde den som tar henne i munnen haha ;)

Rickard är ju väldigt bestämd om att Dimbra är "hans häst" så då passade jag på att ge honom en liten lektion. Dimbra är ju världens snällaste men det krävs ändå en del för att kunna rida en yngre häst som inte är helt hajj med balansen men de båda skötte sig ypperligt! Både trav,tölt och lite galopp bjöd hon gubben på och ja nog har han fått mer smak för ridningen alltid! :)

Men jag får nog passa mig, detta blir kanske framtida konkurranter på tävlingsbanan ;)

RSS 2.0