Föl!

2014-06-30
14:10:47
I morse fick Yrja ett stoföl efter Gideon från Haganäs ee. Prins från knutshyttan :)
 
 

Det verkar som att det fungerar igen!

2014-06-29
17:39:33
Bloggen har legat nere och jag vet inte riktigt varför det inte velat fungera.
 
Igår var en helt galen kväll haha :D Jag hade varit på middag hos några vänner till mamma och kände mig helt seg och krasslig och ville bara hem och sova men som kom den yngre piggare generationen i form av Agnes som drog med mig ut i regnet på en ridtur. Det spöregnade verkligen :P Men det var himla tur att jag hängde med ändå för kul hade vi. Vi red en runda som kallas Bankesta rundan och det finns jätte långa galoppsträckor på grusvägar där inga bilar kör. Sen kom vi in i skogen och upp för en backe och Frökk stelnade plötsligt till och jag tänkte oj nu blir det sken nu dör jag :p och fram precis framför oss kommer en hel familj!! med vildsvin 2 vuxna och 4 ungar .O och dom grymtade haha. Men Frökk och Bogatyr var helt coola konstigt nog. Så himla läskigt men ändå häftigt på samma gång.
 
Vi fortsätter ut genom skogen och grisarna springer iväg över åkern och sen kommer man till en till grusväg där det är en jätte lång raksträcka och jag och Agnes bestämmer oss för att sträcka ut i full galopp, hästarna ligger precis bredvid varandra och man känner hur de bara peppar varandra till att öka mer och så händer något som jag inte trodde Frökken lägger sig i pass helt på eget initiativ och går i den snabbaste passen jag nånsin ridit helt obeskrivligt snabbt gick det och det kändes som att inga ben var i marken alls och hon håller passen hela sträckan. Helt galet jag bara satt och skrattade och tårarna sprutade såå häftig uppleverlse som i ett riktigt passlopp. agnes bara jösses vad fort det gick sådär snabbt ha jag aldrig ridit i galopp och då gick Frökk i pass.
 
Sen skrittade vi och korsade en bilväg och följde en gångväg en bit och så kom vi på ska vi rida till Burger King och käka, japp det gjorde vi och nr vi red in på Drive Thrun så skrattade folk och fotade, vi var tydligen dom första som kom med häst där haha :P Vi beställde varsin burgare och 2 påsar morötter till hästarna :) Hästarna fick sina morötter medan vi väntade på vår mat och sen skrittade vi tillbaka längs gångvägen medan vi åt och regnet smattrade. Hur mysigt som helst.
 
Så kom vi in på grusvägen igen trötta och blöta så körde vi ökad tölt sista biten, åh dendär Frökken jag blir bara mer och mer kär i henne hon är så himla rolig, så himla pigg och glad bara flyter på hur enkelt som helst, hon har allt i sig så lätt :) <3 
 
 
Hihi hungriga ryttare :P
 
 
 

Haha hur kan man?

2014-06-19
21:10:01
Vara så klantig :P Skulle ju tävlat på stormur i helgen, hade tränat Frökk, packat allt, gjort rent henne täckat henne och ställt in henne allt var klart för att åka men så fattades det en viktig detalj, passet... Det låg kvar i handskfacket i bilen som stod på verkstan. Så det bidde inget med det :( 
 
Men vi har fortsatt träna på hemma och Frökken har gjort massa framsteg sista dagarna, hon har börjat bli mkt smidigare i kroppen, mkt starkare och börjat kunna gå kort tölt med mer kraft uppåt, Vi har tränat massa skritt tölt övergångar och fokuserat mer på att bibehålla formen i övergångarna och formen börjar bli stabil i tölt och galopp, traven väntar vi med eftersom hon har svårare där så jobbar vi med den i tölt och galopp, det är lite jobbigt att arbeta i form och då är det bra att göra det i en gångart som känns lätt för henne. Traven är hyffsat stabil, men jag tycker att hon ska ha mer balans i sig själv innan vi börjar ställa mer krav där, vi jobbar på i volter och serpentiner i lite friare form än så länge.
 
Igår la vi pass igen, två läggningar på en raksträcka på vägen hon la sig helt perfekt båda gångerna och gick snabbt och säkert i helt klockren takt, så himla kul, femgång det är liksom jag :D och jag har liksom abstinens haha, har inte tävlat femgång på snart ett år, helt galet. Fortsätter det såhär så kan det nog kanske bli en avelsbedömning redan i höst, men vi får se vi ska starta lite femgång först och se hur det går där först. hon går väldigt snabbt, men jag tror att när hon har mer balans och styrka i kroppen kommer hon kunna bli riktigt riktigt snabb för hon är så himlans pigg. Frökk är liksom en riktig räser fräser häst, hur mkt energi som helst :p Jag har inte träffat någon annan häst som kunnat gå klockren ökad tölt för att sen göra en passläggning och gå flygande pass i full fart, hon har så himla lätt för sig och är så himla kul att jobba med :) Frökkar borde det finnas fler av.
 
Agnes och bogatyr har varit på ridläger 4 dagar hos Johanna E, Jag var där och hämtade dom idag och fick se en mkt snygg kadriljuppvisning. Båda var jätte trötta så nu hoppas jag dom har lärt sig en massa :) Johanna tyckte att bogatyr rörde sig väldigt fint, kul att höra :)
 
Saevar har betäckt sina första ston och igår kom 2 nya, jag får konka vatten och hålla koll medan han bara har det skoj, haha han har ett trevligt sommarjobb :p Han är fin i benet igen, men han får ledigt
några veckor till för jag tycker det blir lite mkt för han att både tränas och betäcka samtidigt och det kan vara bra med lite vila emellanåt också. Men han tappar ju inte kondis i alla fall för han showar så fint för damerna :)
 
 
Ett fux sto med bläs är beställt, hoppas jag får som jag vill :)
 

RSS 2.0